Kultur

Dansk Jødisk Museum set indefra
Thomas Gammeltoft_Hansen gæsteomviser på Dansk Jødisk Museum søndag den 23. november kl. 14.00-15.00.Tænk hvis de danske jøders flugt til Sverige under 2. Verdenskrig var foregået i 2014. Ville fiskerne, der hjalp de danske jøder over Øresund, så blive straffet for menneskesmugling? Sådan spørger forskningschef ved Institut for Menneskerettigheder, Thomas Gammeltoft-Hansen, når han tager museets gæster med rundt på en anderledes gæsteomvisning i særudstillingen ’HJEM – om eftervirkninger af krig og forfølgelse’.
Filmplakat "Ida"
Fra torsdag den 27. november er der premiere på den prisvindende polske film ’IDA’ af Pawel Pawlikowski i det meste af landet. 'En perfekt film. Rummer alle de spørgsmål, et menneske bør overveje.' Rasmus Brendstrup, Filmmagasinet Ekko (6 stjerner) 'Ida' er en visuelt slående og poetisk film om at søge (og finde) sandheden - og sig selv.
Det Jødiske Samfund har indgået aftaler med udgiverne af Martin Krasniks bog Fucking jøde og Ludmilla Spektors bog Emigrant på livstid og at formidle salg af et antal eksemplarer fra trossamfundets kontor. Her op til chanuka kan vi derfor tilbyde at sælge Ludmilla Spektors bog for 174 kroner, hvor bogladeprisen er 199 kroner.  Martin Krasniks bog Fucking Jøde koster 299 kroner i bogladen. Den kan erhverves for 274 kroner på menighedens kontor (Krasniks bog er den 17. november endnu ikke ankommet).
WIZO BASAR 2014
Basaren er i år flyttet til Carolineskolen, og har således fået nye rammer. Her vil være såvel velkendte som nye tombolaer, her vil være salgsboder og selvfølgelig mange muligheder for at få stillet appetitten, hvad enten man er i humør til jødisk smørrebrød, israelske pitabrød med falafler og salat eller kager.
Maleier af jødiske kunstnere
Foredrag ved kunsthistoriker Kasper Monrad
Den israelske viceambassadør Roi Dvir ved mikrofonen
To film og en debat var på programmet, da JCC åbnede for novembers kulturliv i Det Jødiske Hus. Filmene var dokumentarer, der gik i dybden om jødisk liv i først Berlin og siden Paris. An Apartment in Berlin gav både et fint kig ind i unges jøders berlinske liv og skabte fundament for mange overvejelser. Det parisiske epos havde ikke helt samme klang - måske fordi filmen var endog meget kort sammenlignet med Lejligheden i Berlin - og var produceret udenegentlig indgang og slutning. Det var en aften, der skabte eftertanke

Sider