Kultur

Bus fra filmen "From Calicia til Aargau"
TIRSDAG d. 3. februar 2015 fra kl. 18.30 i Det Jødiske Hus, Krystalgade 12. Aftenen afholdes som en del af markering af Holocaust dagen 2015 under titlen: ”HOLOCAUST REMEMBRANCE IN A FORMER SHTETL” Vi begynder aftenen med fremvisning af film ”From Galicia to Aargau” lavet i 2007 af det schweiziske filmpar Susanne og Peter Scheiner.Filmen blev til, da parret tog af sted sammen med Isaac Steger alias Jerzy Czarnecki til den lille sztetl i Ukraine (Polen før 2. verdenskrig) for at se Isaac´s/Jerzys´s fødested og komme i snak med den lokale befolkning.
Forfatteren Martin Jensen og hustru Manja Jensens legat. Legatet tildeles en fortjenstfuld (lyriker eller romanforfatter), af skiftesvis jødisk eller jysk oprindelse.Når legatet tildeles en forfatter af jødisk oprindelse, skal det fortrinsvis tildeles en forfatter, der har dansk statsborgerskab, bor i Danmark eller har en anden tilknytning til Danmark, f.eks. agter at foretage en studierejse til danmark, Færøerne eller Grønland. Generelt om legater
Jødisk Kulturforening i Sverige præsenterer i år et spændende forårsprogram, som fokuserer på det overordnede fokus: Minoriteter i dialog. Programmet strækker sig fra februar til maj og hver måned har sit eget tema:  Februar – Relationer  Marts – Mobilitet  April – Ord  Maj – Minde
Vi inviterer hermed til museets årlige markering af Auschwitzdagen tirsdag den 27. januar 2015 kl. 16.30.Der er gratis adgang til museet hele dagen.
Poul Nyrup Rasmussen taler til DK logens chanukahfest
Andet lys chanukah var det Danmarks Logen B'nei Briths tur til at fejre lysfesten i Det Jødiske Hus. Logens chanukahfest er traditionelt et tilløbsstykke for brødrene med ægtefæller og enker efter logebrødre. Og således var det også onsdag aften, da knap 70 mennesker trodsede den kølige regn for dels at nyde Preben Jensens andesteg og dels for at lytte til aftenens taler, tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (Soc.).
Fuldt hus i festsalen
Alle stole var besat, da Film og Whisky mandag aften gennemførte 2014s sidste arrangement med visning af filmen Orchestra of Exiles - om redningen af de ypperste jødiske musikere fra nazismens klør - fulgt af en oplysende debat med Henrik & Henrik, kgl. solooboist Henrik Goldschmidt og Tivolis musikchef, operaeksperten Henrik Engelbrecht. Film og debat blev som altid fulgt op af whisky og lidt sødt.

Sider