Kultur

Savor de Ladino
Torsdag den 4. september 2014  præsenterer Salon Schmuus i samarbejde med Copenhagen World Music Festival tourbandet Savor de Ladino. Ladino bandet giver koncert på på Metronomen, Savor de Ladino er et band fra Malmø, der bringer varme toner og tekster fra Middelhavsregionen. Bandet, der blev dannet i starten af 2013, optræder med et nyt sefardisk (jødisk-spansk) repertoire på det truede sprog ladino.
Europæisk Jødisk Kulturdag
Program: Kl. 12:00 Velkomst ved Danmark Loges præsident Kl. 12:10 Den bibelske kvinde v/Rochel Lowentahl Kl. 13:00 Jødiske kvinder i Danmark v/Merete Næsbye Christensen Ca. kl. 14:00 Pause. Der bydes på kaffe/the/vand og lagkage.
Café Dilemmas debattema for september
Café Dilemma præsenterer endnu en spændende debataften, mandag d. 15. september: De danske jøder og Israel Der vil være månedlige chavruta-debatter om jødiske spørgsmål i det 21. århundrede i løbet af efteråret og vinteren 2014 samt foråret 2015 . Debatterne er en mulighed for at deltage i uformelle, tankevækkende og sjove diskussioner. Det kræver ingen forberedelse eller forkundskaber for at kunne deltage. Teksterne er på dansk og/eller engelsk. Chavrutot= En traditionel jødisk indlæringsmetode, hvor elever i fællesskab diskuterer en fælles tekst.
Fiskerbåd dødehavsrulle maleri af Dronning Elisabeth d.II
Landsmænd Søndag den 5. oktober.Vi Schmuuser kl. 16 og kl. 17 er der foredrag med Politikens chefredaktør Bo LidegaardHvordan kunne det lade sig gøre for 7.-8.000 danske jøder at flygte til Sverige på få uger i oktober 1943 - og hvad oplevede de direkte berørte?
Hvornår: Søndag d. 24. august kl. 10-12 Hvor: Vi mødes på Bagsværdvej  194 ved Aldershvile Planteskole og går en  ca. 6  kilometer smuk rute rundt om Bagsværd Sø. I år vil der også være mulighed for at gå en kortere rute. Hvis man ved sin tilmelding træffer en aftale om det, kan vi sørge for afhentning ved Bagsværd Station. Hvem: Alle medlemmer af WIZO og KKL, ikke-medlemmer, deres ægtefæller, børn og venner er velkomne til at melde sig til.

Sider